Myyntilaskut

  • Laskut yhdessä järjestelmässä

EEMEL.COM

Myyntilaskut

Eemel.com:n myyntireskontrasta näet, laskuttamattomat, lähetetyt, maksamattomat, sekä maksetut laskut yhdellä silmäyksellä.

Myyntilaskut luodaan ja niitä muokataan ns. wysiwyg-näkymässä, jossa laskun ulkoasu vastaa kirjelaskun ulkoasua, jolloin kaikki tarvittava on loogisessa ja tutussa järjestyksessä. Ennen laskun lähettämistä näet laskun pdf-version (joko sivutettuna tai kaikki sivut, myös kuvaliitteet kerralla näkyvissä).

Myyntilaskuille voi lisätä pdf-liitetiedostoja, joten esim. tuntikirjausraportti tai tilaussopimus on helppo liittää mukaan laskuun.

Laskuja voi lähettää myös ulkomaille ja esim. USA:aan lähetettäessä osoitteet noudattavat USA:n käytäntöä. Laskulle voi valita kielen. Vaihtoehtoina on tällä hetkellä suomi, englanti, ruotsi, espanja ja viro. Laskulle voi valita valuutaksi minkä vain käytössä olevista valuutoista maailmassa.

EU-asiakkaille, joilla on alv-rekisteröinti jossain maassa, voi lähettää laskut EU-palveluna tai EU-tavarana, jolloin arvonlisäveroprosentti on 0. Myös käänteinen arvonlisävero on tuettu.

Kaikkien euroalueen maiden arvonlisäverokannat ovat tuettuina. Niiden lisäksi suurimpien euroalueen ulkopuolisten maiden arvonlisäverokannat löytyvät ohjelmasta.

Sähköpostilaskujen vastaanottajat näkevät laskunsa ja niiden maksutilanteen laskumapissaan. Laskumapissa laskun lähettäjä ja vastaanottaja voivat käydä viestinvaihtoa helpolla chat-toiminnolla.

EEMEL.COm

Kysymyksiä myyntilaskuista

Voiko laskuja merkitä maksetuiksi?

Yhdellä klikkauksella voit merkitä laskun maksetuksi ja pysyt ajantasalla laskujen maksutilanteesta.

Voiko laskulle lisätä tuotteen tuoterekisteristä?

Käytössäsi on tuoterekisteri, johon voit lisätä omia tuotteitasi, määrittää niille hinnan, ALV-prosentin ja oletusmäärän. Tuoterekisterin tuotteita on helppo lisätä laskuriveille.

Onko käytössä asiakasrekisteri?

Asiakasta ei tarvitse luoda joka kerta uudestaan vaan käytössäsi on asiakasrekisteri, josta voit helposti valita laskulle asiakkaan jolle olet aiemmin lähettänyt laskuja.

Millä tavoilla laskun voi lähettää?

Laskuja voit lähettää sähköpostitse tai tulostaa ja postittaa itse. Myöhemmin on tulossa laskujen lähettäminen ilmaisina sisäisinä laskuina ja verkkolaskuina.

Voinko lähettää maksumuistutuksia?

Voit lähettää maksumuistutuksia, ja siten varmistaa että asiakkaasi maksaa laskun nopeasti. Myöhemmin on tulossa ominaisuus jossa muistutus voidaan lähettää tekstiviestinä nopeuttamaan edelleen saatavien kotiuttamista.

Voiko laskun kopioida?

Kyllä, Eemel.com-laskutusohjelmassa voit helposti luoda samasta laskusta yhden tai useampia kopioita. Tämä on erityisen hyödyllinen ominaisuus, jos laskutat samaa asiakasta uudelleen lähes samoilla laskutiedoilla.  Tai jos haluat lähettää saman laskun useille eri vastaanottajille.

Mikä on laskumappi?

Asiakkaittesi käytössä on laskumappi, jossa asiakkaasi näkee kaikki teiltä saamanne laskut. Linkki laskumappiin toimitetaan jokaisen sähköpostilaskun yhteydessä. Laskumapissa asiakkaasi voi ladata kaikki laskut kerralla tai lähettää ne omaan tai muun vastaanottajan sähköpostiin. Mikäli merkkaat laskut maksetuksi, asiakkaasi näkee myös ajantasaisen maksutilanteen laskumapissaan.

Voiko laskuun lisätä liitteitä?

Myyntilaskun luomisen ja muokkaamisen yhteydessä voit lisätä pdf-muotoisia liitteitä kuten esim. tuntikirjausraportin tai valokuvia.

Mitä raportteja on saatavilla?

Voit tulostaa tai lähettää kirjanpitäjällesi sähköpostiin laskutusraportin esim. kuukausittain.

Voinko lähettää viestin laskun lähettäjälle Eemel.com:ssa?

Sosiaalinen media on totuttanut ihmiset helppoon chattailyyn. Eemelissä tarjoamme käyttöösi chatin jolla asiakkaasi voi lähettää viestin sinulle ja voit vastata siihen. Tämä on nopea tapa käsitellä laskuihin liittyviä ongelmakohtia.

Mitä valuuttoja on käytössä?

Eemel.com tukee lähes kaikkia käytössä olevia valuuttoja, joita on yli 160 kpl. Euroalueen ulkopuolisissa maissa käytössäsi on oletuksena oman maasi valuutta. Asiakas- ja laskukohtaisesti voit lähettää laskuja oman valuuttasi lisäksi millä vain valuutalla.

Mihin maihin voin lähettää laskuja?

Voit laskuttaa oman maasi yritysten ja kuluttajien lisäksi yrityksiä tai kuluttajia missä vain maassa.

Eemel.com kattaa koko maailman, mukana on 250 maata, joissa olevan yrityksesi voit rekisteröidä tai joille voit lähettää laskuja.