Usein kysytyt kysymykset

EEMEL.COM

Usein kysytyt kysymykset

Kuinka aloitan Eemel.com:n käytön?

Eemel.com:n käyttöönotto on yksinkertaista ja nopeaa. Seuraa näitä helppoja vaiheita:

1. Rekisteröidy verkkosivustollamme: Siirry rekisteröitymissivulle ja luo käyttäjätili täyttämällä tarvittavat tiedot. Tämä prosessi kestää vain muutaman minuutin.

2. Aloita ilmainen 14 päivän kokeilu: Rekisteröitymisen jälkeen saat käyttöösi ilmaisen 14 päivän kokeilujakson. Tämä antaa sinulle mahdollisuuden tutustua kaikkiin palvelun ominaisuuksiin ilman sitoumuksia.

3. Käyttöönotto: Kun olet rekisteröitynyt, voit alkaa käyttää Eemel.com-palvelua heti. Käyttöönotto on vaivatonta, eikä se vaadi erillisiä asennuksia. Voit aloittaa laskujen luomisen, kirjanpidon hallinnan ja muiden taloushallinnon tehtävien hoitamisen välittömästi.

4. Tutustu ominaisuuksiin: Käy läpi palvelun tarjoamat työkalut, kuten laskutus ja tuoterekisteri. Hyödynnä oppaita ja tukimateriaaleja, jotka ovat saatavilla sivustolla, jotta saat kaiken irti Eemel.com:sta.

Näiden vaiheiden avulla voit aloittaa Eemel.com:n käytön sujuvasti ja hyödyntää sen monipuolisia ominaisuuksia yrityksesi taloushallinnon tehostamiseksi.

Onko ohjelmassa vieraskielisiä laskupohjia?

Kyllä, Eemel.com-laskutusohjelma tarjoaa monikielisiä laskupohjia, jotka mahdollistavat laskutuksen eri kielillä vastaamaan kansainvälisten asiakkaiden tarpeita. Tällä hetkellä palvelussa on saatavilla laskupohjat viidellä eri kielellä: suomi, ruotsi, englanti, eesti ja espanja. Tämä monikielisyys tekee palvelusta erinomaisen vaihtoehdon yrityksille, jotka käyvät kauppaa useissa eri maissa tai palvelevat monikielistä asiakaskuntaa. Laskupohjien avulla voi luoda ammattimaisia ja kohdennettuja laskuja, jotka täyttävät eri maiden laskutusvaatimukset ja -käytännöt, mikä parantaa asiakasviestintää ja tehostaa maksujen käsittelyä.

Onko laskuissa viivakoodi?

Kyllä, Eemel.com-palvelun sähköpostilaskuissa käytetään virtuaaliviivakoodia, joka sisältyy sekä viivakoodin että numerosarjan muodossa. Tämä ominaisuus helpottaa laskujen maksamista, sillä asiakkaat voivat käyttää viivakoodia maksun suorittamiseen pankkisovelluksissaan tai pankkiautomaateilla, mikä vähentää virheiden riskiä ja nopeuttaa maksuprosessia.

Virtuaaliviivakoodi sisältää kaikki tarvittavat tiedot maksutapahtumaa varten, kuten laskun summan, tilinumeron ja viitenumeron. Numerosarjan muoto mahdollistaa helpon syöttämisen manuaalisesti, jos viivakoodin skannaus ei ole mahdollista. Tämä lisää laskujen maksamisen joustavuutta ja tehokkuutta.

Voiko Eemel.com:ia käyttäen lähettää laskuja ulkomaille?

Kyllä, Eemel.com-palvelu tarjoaa mahdollisuuden lähettää laskuja ulkomaille. Palvelu tukee IBAN-muotoisten tilinumeroiden käyttöä, mikä on yleinen standardi Euroopassa ja monissa muissa maissa, mahdollistaen kansainväliset maksut. Lisäksi Eemel.com tukee useiden maiden kansallisia tilinumeroita, mikä laajentaa sen käyttöä maakohtaisesti.

Palvelu sisältää myös tuen kaikkien Euroopan maiden arvonlisäverokantoja varten, joten voit helposti mukauttaa laskut kohdemaan vaatimusten mukaisiksi. Laskun kielen voi myös valita, mikä parantaa kommunikointia ulkomaisten asiakkaiden kanssa ja varmistaa, että laskut ymmärretään oikein.

On tärkeää olla huolellinen laskuja maksaessa ulkomaille, sillä eri maiden pankki- ja valuuttamääräykset voivat vaikuttaa maksujen käsittelyyn. Suosittelemme tarkistamaan aina voimassa olevat määräykset ja valuuttakurssit ennen maksujen suorittamista, varmistaaksesi sujuvan ja virheettömän maksuprosessin.

Miten laskulle muodostuu viitenumero?

Eemel.com-palvelussa viitenumeron muodostuminen laskulle tapahtuu automaattisesti ja on hyvin yksinkertainen prosessi. Kun luot laskun ohjelmistossa, se laskee viitenumeron joko perustuen laskun numeroon tai antamaasi numerosarjaan. Tämä auttaa varmistamaan, että maksut kohdistetaan oikein ja helpottaa maksujen seurantaa sekä kirjanpitoa.

Viitenumeron automaattinen luominen vähentää virheiden mahdollisuutta, joka voisi syntyä manuaalisessa viitenumeron syöttämisessä. Viitenumeron käyttö on erityisen tärkeää, kun laskuja maksetaan, sillä se mahdollistaa maksun yksilöllisen tunnistamisen ja oikean kohdistamisen yrityksen kirjanpidossa. Tämä tehostaa taloushallinnon prosesseja ja vähentää aikaa, joka kuluu maksutapahtumien selvittelyyn.

Voinko tehdä laskun käänteisellä arvonlisäverolla?

Kyllä, Eemel.com-palvelussa voit käyttää käänteistä arvonlisäveroa laskutuksessa. Käänteinen arvonlisävero (reverse charge) tarkoittaa sitä, että veron maksuvelvollisuus siirtyy palvelun tai tavaran ostajalle. Tämä menettely on yleinen kansainvälisessä kaupassa sekä tietyissä kotimaan liiketoimissa, joissa palvelut tai tavarat myydään toiselle arvonlisäverovelvolliselle yritykselle.

Käänteisen arvonlisäveron käyttö vaatii laskulle erityisiä merkintöjä, jotka ilmoittavat, että arvonlisäveron maksuvelvollisuus on siirtynyt ostajalle. Eemel.com mahdollistaa näiden tietojen oikeaoppisen syöttämisen ja esittämisen laskuilla, mikä varmistaa, että laskutus noudattaa voimassa olevia säännöksiä ja helpottaa kirjanpidon pitämistä sekä yrityksessä että asiakkaan päässä.

Jos tarvitset apua käänteisen arvonlisäveron käyttöönotossa tai haluat varmistaa, että kaikki tiedot ovat oikein laskulla, suositellaan ottamaan yhteyttä Eemel.com:n asiakaspalveluun tai konsultoimaan kirjanpitäjää.

Voiko Eemel.com:iin tuoda asiakasrekisterin toisesta laskutusohjelmasta?

Kyllä, Eemel.com:n laskutusohjelmaan on mahdollista tuoda asiakasrekisteri toisesta laskutusohjelmasta. Palvelu tarjoaa tuen nykyisen asiakas- ja tuoterekisterin siirtämiseen, mikä helpottaa siirtymistä laskutusohjelmaan ilman, että tietoja tarvitsee syöttää manuaalisesti uudelleen. Tämän prosessin aikana Eemel.com:n asiakaspalvelu on valmiina auttamaan ja opastamaan rekisterien tuonnissa, jotta saat yrityksesi nopeasti käyttämään uutta laskutusohjelmaa. Suosittelemme ottamaan yhteyttä asiakaspalveluun, joka voi antaa tarkempia ohjeita ja tukea tuontiprosessissa, varmistamaan, että kaikki tiedot siirtyvät oikein ja tehokkaasti.

Voiko laskuun lisätä liitteitä?

Kyllä, laskuun on mahdollista lisätä liitteitä Eemel.com:n laskutusohjelmassa. Myyntilaskun luomisen ja muokkaamisen yhteydessä käyttäjät voivat liittää laskuun PDF-muotoisia dokumentteja. Tämä ominaisuus on erittäin hyödyllinen esimerkiksi silloin, kun halutaan liittää laskuun sopimusasiakirjoja, työselostuksia tai muita asiakirjoja, jotka tukevat laskutettavia toimenpiteitä tai kauppatapahtumia. Liitteiden lisääminen laskuihin parantaa dokumentaation hallintaa ja auttaa varmistamaan, että kaikki tarvittavat tiedot ovat helposti saatavilla sekä lähettäjälle että vastaanottajalle.

Voinko laskuttaa dollareissa?

Kyllä, Eemel.com tukee Yhdysvaltain dollaria laskutusvaluuttana. Eemel.com tukee kaikkia käytössä olevia valuuttoja, joita on yli 160 kpl. Euroalueen ulkopuolisissa maissa käytössäsi on oletuksena oman maasi valuutta. Asiakas- ja laskukohtaisesti voit lähettää laskuja oman valuuttasi lisäksi millä vain ohjelman tukemalla valuutalla.

Voinko lähettää laskuja muilla kielillä?

Kyllä, Eemel.com-palvelu tarjoaa monikielisiä laskupohjia, jotka mahdollistavat laskutuksen eri kielillä vastaamaan kansainvälisten asiakkaiden tarpeita. Tällä hetkellä palvelussa on saatavilla laskupohjat viidellä eri kielellä: suomi, ruotsi, englanti, eesti ja espanja. Tämä monikielisyys tekee palvelusta erinomaisen vaihtoehdon yrityksille, jotka käyvät kauppaa useissa eri maissa tai palvelevat monikielistä asiakaskuntaa. Laskupohjien avulla voi luoda ammattimaisia ja kohdennettuja laskuja, jotka täyttävät eri maiden laskutusvaatimukset ja -käytännöt, mikä parantaa asiakasviestintää ja tehostaa maksujen käsittelyä.

Voinko lähettää verkkolaskuja tai e-laskuja?

Sähköiset e-laskut ja verkkolaskut ovat käytössä Eemel.com:n sisarsovelluksessa Nettilasku.fi:ssä ja tulevat Eemel.com-laskutusohjelmaan myöhemmin. Voit jo lähettää laskuja sähköpostitse pdf-liitteinä.

Voinko lähettää ALV-laskuja Espanjan tai muun Euroopan maan ALV-prosentilla?

Kyllä, erityistä huomiota Eemel.com:ssa on kiinnitetty ALV-laskutukseen. Valmis ALV-tuki koskee kaikkia Euroopan maita ja isoimpia Euroopan ulkopuolisia maita. Muita maita varten voit itse lisätä ALV-prosentteja. Jos ALV ei koske sinua tai asiakkaitasi, Eemel.com suoriutuu siitäkin!

Voiko Eemel.com:ia käyttää matkapuhelimella?

Käyttöliittymämme on mobiilioptimoitu. Olipa laitteesi pienen pieni kännykkä tai jättimäinen työpöytämonitori, käyttökokemuksesi on optimaalinen.

Mistä saan lisätietoja koskien laskutusohjelman käyttöä?

Käytössäsi on ohjetietokanta osoitteessa https://help.eemel.com/. Lisäämme myöhemmin sinne lisää kieliversioita ohjeista.

Tukee Eemel.com kansainvälistä liiketoimintaa?

Usein yritykset aloittavat toimintansa oman maansa tutussa ympäristössä ja laajentavat myöhemmin markkina-aluettaan muihin maihin. Palvelumme kasvaa käyttötarpeesi mukaan ja on suunniteltu vastaamaan kansainvälistyvän yrityksen tarpeisiin. Ohjelman käyttöliittymä tarjotaan kolmella kielellä: englanniksi, espanjaksi ja suomeksi. Laskuja voi lähettää edellä mainittujen kielten lisäksi ruotsiksi ja viroksi. Jatkossa lisäämme kieliä kattamaan suurimmat markkina-alueet.

Voiko laskun ulkoasua muokata?

Kyllä, Eemel.com-palvelussa voit mukauttaa laskun ulkoasua varsin monipuolisesti. Palvelu tarjoaa mahdollisuuden muokata laskun logoa, värejä ja reunaviivoja, mikä antaa yrityksellesi mahdollisuuden luoda laskuja, jotka vastaavat yrityksesi brändi-ilmettä ja tekevät laskuista visuaalisesti miellyttävämpiä ja ammattimaisempia.

Tällaiset mukautukset voivat parantaa yrityksen ammattimaisuuden ilmettä ja edistää brändin tunnistettavuutta. Voit lisätä yrityksesi logon, valita laskuun yrityksesi väriteeman mukaiset sävyt ja muokata laskun reunaviivojen tyyliä ja paksuutta. Näin ollen laskut näyttävät yhtenäisiltä ja edustavat yritystäsi tehokkaasti.

Mukautettavien ominaisuuksien avulla laskujen ulkoasua voidaan säätää niin, että ne sopivat täydellisesti muihin yrityksesi dokumentteihin ja viestintämateriaaleihin.

Mitä toimintoja Eemel.com:iin on tulossa tulevaisuudessa?
  • Lisäämme uusia käyttöliittymän ja laskupohjien kieliversioita. Parannamme lokalisointitukea valuuttojen, aikojen, numeroiden ja aikavyöhykkeiden osalta.
  • Maksumuistutukset tekstiviestinä
  • Tarjouslaskenta
  • Kuormituskalenteri
  • Tuntikirjaukset
  • Ostolaskut ja laskujen lähettäminen ja vastaanottaminen Eemel.com:n sisäisinä laskuina ilmaiseksi
  • Pankkiyhteydet
  • Automaattinen myyntireskontra
  • Epic Sign (asiakirjojen vahva allekirjoitus)
  • Paljon muuta

Lisätietoja voit kysyä sähköpostitse